luni, 26 noiembrie 2012

Afectiuni cardiace cu substrat functional(fara substrat organic idenfiticabil)

Sub aceasta denumire sunt grupate toate tulburarile neurovegetative ale inimii,cunoscute sub numele de nevroza cardiaca (tulburari de ritm cardiac insotite sau nu de palpitatii si de senzatie de durere precordiala),In aceasta categorie de afectiuni se recomanda cu titlu general produsele vegetale cu actiune sedativa generala.
Sparanghelul,cu actiune sedativa cardiaca si totodata ca adjuvant in tratamentul cu digitalice unul dintre medicamentele de sinteza de prima importanta in tratamentul bolilor cardiace,avand rolul de transportor al acestora.Consumat ca atare,in salate si preparate culinare dietetice.
Sirop din suc de sparanghel care se fierbe pe baie de apa cu 2 parti zahar pana la obtinerea consistentei specifice,luandu-se 2 lingurite pe zi,dimineata si seara.
Salata - recomandata in acest sens inca din antichitate de catre Dioscoride,Columella si Galen,cu actiune certa asupra palpitatiilor.
Consumata ca atare mai ales seara.
Leusteanul consumat in preparate culinare.Decoct din radacini(1 lingurita la cana,2-3 cani pe zi).
Tinctura din 20g radacini macerate 10 zile in 100 ml alcool,cate 20-25 picaturi de 2-3 ori pe zi.
Usturoiul - regularizeaza pulsul (alaturi de actiunea sa hipotensoare).
Consumat ca atare minimum 2-3 bulbili pe zi.
Tinctura din suc cu o cantitate egala de alcool diluat la 40° din care se iau 2-3 lingurite pe zi,in cure de 10 zile pe luna.
Pune o intrebare medicului scriind mai jos un comentariu la acest articol,iar noi va vom raspunde in cel mai scurt timp.

Diete recomandate pentru ulcer gastric;alcoolism;alergii;artrita;hepatita;cancer,gripa,hipertensiune

Dieta in hiperaciditate si ulcer gastric - Alimente recomandate: orez;grau;orz;fasole,mazare verde dulce,legume verzi fierte;portocale;lamai;grape-fruit;lamai dulci;mandarine;pepene rosu;prune dulci;castraveti;struguri(in general alimente foarte dulci sau acrisoare).La mijlocul mesei se recomanda lapte,sucuri de fructe proaspete si apa.
Alimente interzise: carnea;bauturile alcoolice;alimentele fripte sau prajite;soia;mancarurile grase;conopida;varza alba gatita;ridichile crude;otetul;biscuitii;cojile de paine;ceaiul;cafeaua;dulciurile;uleiul;picanteriile si muraturile.Este foarte important ca mesele sa fie respectate dupa un orar fix.
Dieta in alcoolism - Sunt indicate graul germinat si uscat;orezul;carnea de berbec;pestele;alimentele dulci-acrisoare preparate in diferite moduri,incluzand legumele pregatite cu piper;ghimber si coliandru;se prefera legumele crude si proaspete,cu unt ca atare sau topit;fructele acre(portocale,ananas,mandarine,lamai.grape-fruit,rodii) sau tomatele,produsele lactate,sucurile de fructe.Dupa mancare,dieteticienii indieni preconizeaza o cantitate mica de vin sau bere.
Sunt excluse: zaharul,carnea de porc si de bivol,picanteriile,porumbul,meiul,fasolea,ceaiul chinezesc,cafeaua sau alte bauturi tari,alimentele fripte sau coapte,fructele prea coapte,sarea in exces.
Dieta in alergii - In aceste afectiuni se vor consuma de preferinta: orezul,hrisca,meiul,orzul,ovazul,legumele verzi fierte,ghimberul si piperul negru in toate preparatele culinare,rodiile,grape-fruit-ul,ceaiul sau alte bauturi tari chiar alcoolice,ardeiul iute,usturoiul.
Nu sunt indicate: carnea de orice fel(inclusiv pestele),fasolea,citricele,ouale,cafeaua,fructele prea coapte,inghetata,ciupercile,ceapa,iaurtul,branzeturile,smantana,alimentele acide,otetul,bauturile reci,apa rece etc.
Dieta in artrita - In artrita,mesele ar trebui sa contina: grau,orez,produse lactate,carne(cu exceptia celei de oaie),mancare grasa,toate fructele acre,ceai,cafea si alte bauturi tari,dupa mancare este permis consumul de bauturi alcoolice dar in cantitati moderate,totodata se mai pot consuma si alimente preparate cu mirodenii caracteristice(piper negru;chimion;ghimber;nucsoara;frunze de dafin),fructe uscate.
Nu se vor consuma: frunzele de zarzavaturi verzi(in special salata),fructele zemoase(pepenele rosu,dovleacul),cartofii si cartofii dulci,gulia,sfecla,ciupercile,lastarii de bambus si de feriga,conopida,varza,fasolea,meiul,porumbul,inghetata si carnea de oaie.
Dieta recomandata in hepatita - Include orezul,graul,porumbul,meiul,supa de fasole boabe,supa de ridichi uscate,supa de legume,oua rascoapte,papaya,dovleceii,pepenele verde,castravetii,banalele,cantalupii,grape fruit,smochine,cirese,lamai dulci sau alte fructe dulci,glucoza sau sucurile dulci de fructe.Toate alimentele se vor prepara prin fierbere de preferinta in abur.
Sunt desavarsite interzise mancarurile grase(inclusiv laptele,untul,uleiul,iaurtul,cascavalul),piersicile,bauturile alcoolice,ceaiul,cafeaua,bauturile fierbinti,ardeiul iute,inghetata,nucile si arahidele.
Dieta in cancer - Exista un regim ayurvedic chiar si pentru cancer,in care se recomanda si sa se consume: orez,grau,orz,porumb,fasole,linte,portocale,fasole pitica,mazare dulce,mazare tanara,laptuca,spanac,creson,carote,dovlecei,sparanghel,castraveti amari,schinduf,toate produsele lactate(cu exceptia iaurtului si a chefirului),carnea de iepure,de fazan si de paun,fructul de papaya,cantalupul,lamaile dulci,grape fruit,visine,smochine,rodii,nuci de anacardium occidentale,migdale,struguri,fistic,fructe dulci si miere de albine.
Sunt nerecomandate: carnea de vaca,de porc,de bivol,legumele si frunze verzi,fasolea pastai,soia,semintele sau uleiul de susan,tuberculii,ciupercile,otetul,fructele acre,bauturile alcoolice,ceaiul,cafeaua sau alte bauturi care contin cofeina,sarea,fructele prea coapte sau fermentate,muraturile.Desigur,dieteticienii nostri nu vor fi de acord cu o parte din alimentele recomandate sau prohibite.Aceste exemplificari au fost facute numai pentru o intelegere mai exacta a conceptiei si a atitudinii ayurvedice.
Dieta in hipertensiune - In hipertensiune se recomanda vegetalele,fructele proaspete sau sucul de fructe,supele usoare de legume.Dintre radacinoase este indicata telina rasa sau sub forma de salata combinata cu morcovi sub forma de supa sau garnituri la alte mancaruri.Sunt benefice si guliile,ridichile rosii sau negre (rase),fara sare,dintre fructe sunt preferate coacazele,lamaile,visinele si merele iar dintre seminte,castanele.Sunt interzise toate bauturile alcoolice,condimentele iuti,muraturile,sarea.
Dieta in guturai si gripa - In guturai sau chiar in gripa,un meniu corect ar trebui sa contina foarte multe seminte exotice care contin uleiuri volatile,dar si unele plante care cresc si la noi cum sunt telina,iarba mare,podbalul(numai frunzele),usturoiul,varietati de ceapa,sparanghel,vinete.De asemenea se recomanda ca in preparatele culinare sa se adauge dupa fierberea alimentelor,frunze de menta,busuioc,frunze de dud,flori de crizanteme etc.
Cam atat in acest articol,daca vrei sa pui o intrebare medicului lasa un comentariu mai jos...